Nieuwsbrief
ontvangen?

Laatste nieuws ontvangen?

Maximaal één keer per maand. 

 
 
 
* verplichte velden

Nieuws

Het laatste nieuws over de Dutch Dairy Challenge lees je hier.

Nieuwe Oogst stelt de challengers aan je voor (deel 3/3)

In deze derde ronde stelt onze mediapartner de laatste 3 melkveehouders aan je voor. 

De beste innovaties voor verduurzaming van de sector worden bedacht op het boerenerf. Dat is de gedachte achter de Dutch Dairy Challenge, een initiatief van diverse organisaties in de melkveesector.

Na een selectie zijn negen melkveehouders aan de slag gegaan met de 100 dagen challenge om hun ruwe innovatieve idee uit te werken tot een realiseerbaar plan. In een serie van drie artikelen komen de kandidaten aan bod. Vandaag: deel 3 van 3.

Lees verder
Filter:
11 april 2023 - Challenge 2022

Nieuwe Oogst stelt de challengers aan je voor (deel 3/3)

In deze derde ronde stelt onze mediapartner de laatste 3 melkveehouders aan je voor.  De beste innovaties voor verduurzaming van de sector worden bedacht op het boerenerf. Dat is de gedachte achter de Dutch Dairy Challenge, een initiatief van diverse organisaties in de melkveesector. Na een selectie zijn negen melkveehouders aan de slag gegaan met de 100 dagen challenge om hun ruwe innovatieve idee uit te werken tot een realiseerbaar plan. In een serie van drie artikelen komen de kandidaten aan bod. Vandaag: deel 3 van 3.

05 april 2023 - Challenge 2022

Nieuwe Oogst stelt de challengers aan je voor (deel 2/3)

De beste innovaties voor verduurzaming van de sector worden bedacht op het boerenerf. Dat is de gedachte achter de Dutch Dairy Challenge, een initiatief van diverse organisaties in de melkveesector. Na een selectie zijn negen melkveehouders aan de slag gegaan met de 100 dagen challenge om hun ruwe innovatieve idee uit te werken tot een realiseerbaar plan. In een serie van drie artikelen komen de kandidaten aan bod. Vandaag: deel 2 van 3. Lees het gehele artikel van onze mediapartner hier.

27 maart 2023 - Challenge 2022

Nieuwe Oogst stelt de challengers aan je voor (deel 1/3)

De beste innovaties voor verduurzaming van de sector worden bedacht op het boerenerf. Dat is de gedachte achter de Dutch Dairy Challenge, een initiatief van diverse organisaties in de melkveesector. Na een selectie zijn negen melkveehouders aan de slag gegaan met de 100 dagen challenge om hun ruwe innovatieve idee uit te werken tot een realiseerbaar plan. In een serie van drie artikelen komen de kandidaten aan bod. Vandaag: deel 1 van 3. Lees het gehele artikel van onze mediapartner hier. 

16 maart 2023 - Challenge 2022

Workshop 2 - 9 maart 2023

De energie zat er ook tijdens de tweede workshop goed in! De melkveehouders kregen de ruimte om hun idee verder op te werken, mede door de hulp van diverse experts, maar ook door kritisch te zijn op elkaar. "Hoe ga je dit precies realiseren? Hoe ziet het verdienmodel eruit? Is dit idee toepasbaar op bestaande stallen?" Enzovoort. Maar ook de kritische en frisse blik van studenten & young professionals brengt ze steeds weer een stapje verder. Benieuwd hoe de challengers het ervaren? Melkveehouder en vlogger Bram Romme neemt je graag mee in zijn vlog!

08 maart 2023 - Challenge 2022

Workshop 1 - 9 februari 2023

De kop is eraf, de 100 dagen challenge is in volle gang! Een beeldende terugblik op de eerste workshop met onder andere, melkveehouder en vlogger, Bram Romme! Bekijk de vlog hieronder. 

22 februari 2023 - Challenge 2022

Het 100 dagen traject van Dutch Dairy Challenge is van start!

9 melkveehouders, 9 coaches, 25 studenten & young professionals en 5 initiatiefnemers kwamen samen tijdens de eerste workshop van het 100 dagen traject. Als innovatie-aanjager in de melkveehouderij is het doel van Dutch Dairy Challenge om beweging in de sector te creëren. Tijdens de kennismaking kwamen alle ideeën, expertises en inzichten samen. 

19 december 2022 - Challenge 2022

Aanmelden studenten mogelijk – werk ook aan jouw toekomst

Dutch Dairy Challenge gaat bijna van start en dat betekent dat studenten zich vanaf nu kunnen aanmelden om deel te nemen aan de 100 dagen challenge. Dutch Dairy challenge daagt studenten uit om mee te denken over de ideeën van de toekomst, want de jongeren onder ons zijn de toekomst! Ben jij student en heb jij kennis over de melkveehouderij sector? Wil jij jouw steentje bijdragen aan het verduurzamen van de sector? Meld je dan aan voor de Dutch Dairy Challenge! Op korte termijn maken wij de geselecteerde ideeën bekend, dus meld je alvast aan. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 januari 2023.  Meld je hier aan

07 november 2022 - Challenge 2021 Challenge 2022

Beeld plannen helder door spiegel van Dutch Dairy Challenge

Melkveehouders Mark van Lipzig en Ineke Haast uit het Limburgse Velden waren deelnemers aan de pilot van de Dutch Dairy Challenge in Zuidoost-Nederland met als opdracht 'Houden van koeien in 2050'. Hun idee van een Experience Center leverde de publieksprijs op. Het traject dat daarop volgde, gaf hun een beter beeld van hun plan.

03 november 2022 - Challenge 2021 Challenge 2022

Inspiratielunch met DDC winnaar 2021 Kees Peeters

In juli 2021 won Kees Peeters de allereerste Dutch Dairy Challenge met met zijn idee ‘met hooi betere melk’. Peeters streeft naar een hogere gezondheid en daarmee langere levensduur voor zijn koeien door het voeren van hooi van eigen bodem. Hij won onder meer een inspiratielunch met personen uit zijn eigen netwerk en uit het netwerk van de DDC initiatiefnemers.

27 oktober 2022 - Challenge 2022

Online informatieavond 7 november 20:00 – 21:00 uur

Op maandagavond 7 november van 20:00 tot 21:00 uur organiseren we een online informatieavond voor al je vragen rondom Dutch Dairy Challenge. Ben jij melkveehouder en wil je meewerken aan het verder verduurzamen van onze mooie sector en ben je benieuwd wat DDC voor jou kan betekenen? Tijdens onze online informatieavond vertellen we je alles over de challenge! Wat houdt het precies in, wat kun je verwachten tijdens het programma en met wie ga je samenwerken? Alle vragen, inclusief jouw vragen, worden deze avond beantwoord!

10 juli 2022 - Educatie Studentenchallenge 2022

Studenten presenteren hun ideeën voor een duurzame en economisch rendabele melkveehouderij

In een interdisciplinair team van studenten en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven gingen vier groepen studenten van TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht aan de slag met de vraag: ‘Hoe blijven melkveebedrijven in de toekomst bestaan, op een gezonde, duurzame en economisch haalbare manier, vanuit het perspectief van de dieren, het milieu en de boeren?’ Tijdens workshops en live events werkten zij samen aan dit vraagstuk.

14 juli 2021 - Challenge 2021

Kees Peeters wint de allereerste Dutch Dairy Challenge

Op 13 juli vond de finale van de Dutch Dairy Challenge 2021 plaats. De jury heeft melkveehouder Kees Peeters uit Kessel met zijn idee ‘met hooi betere melk’ als winnaar verkozen. Peeters streeft naar een hogere gezondheid en daardoor langere levensduur voor zijn koeien door het voeren van hooi van eigen bodem. Mark van Lipzig en Ineke Haast uit Velden gingen er met de publieksprijs vandoor. Zij willen de kloof tussen boer en burger verkleinen door hun melkveebedrijf open te stellen als een Experience Center voor jong en oud.

Initiatiefnemers

Partners

Logo EWUU
Logo LTO Noord
Logo Ministerie van LNV
Logo Nieuwe Oogst