Nieuwsbrief
ontvangen?

Laatste nieuws ontvangen?

Maximaal één keer per maand. 

 
 
 
* verplichte velden

22 februari 2023 • Challenge 2022

Het 100 dagen traject van Dutch Dairy Challenge is van start!

9 melkveehouders, 9 coaches, 25 studenten & young professionals en 5 initiatiefnemers kwamen samen tijdens de eerste workshop van het 100 dagen traject. Als innovatie-aanjager in de melkveehouderij is het doel van Dutch Dairy Challenge om beweging in de sector te creëren. Tijdens de kennismaking kwamen alle ideeën, expertises en inzichten samen. 

Samen kom je verder dan alleen
In december zijn uit alle inschrijvingen 9 melkveehouders geselecteerd om het 100 dagen DDC traject aan te gaan. Op 9 februari kwamen alle deelnemers voor het eerst samen. De  workshop zorgde voor veel positieve energie om de ruwe ideeën handen en voeten te geven. Door samenwerking in multidisciplinaire teams, bestaande uit een professionele coach en de frisse blik van studenten, werden de ideeën in een korte tijd al naar een hoger niveau getild. Alle betrokkenen werden verdeeld over 3 thema-clusters, namelijk natuur & biodiversiteit, koe/dierenwelzijn en E-missie. De start is er! Wat dacht je van de eerste fossielvrije boerderij van Nederland óf van veeteelt naar vezelteelt? Genoeg kansen en uitdagingen in de melkveehouderij!

Wie wordt de winnaar op 11 mei?
Alle melkveehouders werken met de overige deelnemers toe naar de finale op 11 mei! Eerst volgen nog 2 workshops. De volgende workshop zal plaatsvinden op 9 maart en staat in teken van creëren. Tijdens het finale event pitchen de 9 melkveehouders de (business)plannen aan een onafhankelijke jury en wordt de winnaar en de top 3 bekendgemaakt.

Praktijkinnovaties
Dutch Dairy Challenge daagt melkveehouders en ketenpartners uit om te werken aan innovatieve plannen voor de verdere verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij. Zeker nu, met het maatschappelijk vergrootglas op de sector, het stikstofdossier in het bijzonder, kunnen praktijkinnovaties oplossingen bieden voor de complexe vraagstukken.

Initiatiefnemers

Partners

Logo EWUU
Logo LTO Noord
Logo Ministerie van LNV
Logo Nieuwe Oogst