Nieuwsbrief
ontvangen?

Laatste nieuws ontvangen?

Maximaal één keer per maand. 

 
 
 
* verplichte velden

Over Dutch Dairy Challenge

Dutch Dairy Challenge is dé innovatie aanjager in de melkveehouderij en gelooft in de kracht van vernieuwing die vanaf de basis ontstaat, daar waar alle uitdagingen samenkomen - op het boerenerf

 

 

WAAROM DUTCH DAIRY CHALLENGE?

De melkveesector kent vele uitdagingen, denk aan klimaat, stikstof, fosfor, water- en bodemkwaliteit, biodiversiteit, diergezondheid, antibiotica, dierenwelzijn en maatschappelijk. Je kunt er vast zelf nog meer opnoemen. En dat is waarom Dutch Dairy Challenge ontstaan is. 

Hoe gaan we deze uitdaging aan?

Dutch Dairy Challenge levert ideeën voor het oplossen van deze maatschappelijke (duurzaamheids)opgaven. Dit doet de Dutch Dairy Challenge door innovaties en vernieuwing van onderaf, dus bottom-up, aan te jagen en te helpen ontwikkelen waarbij direct en indirect een grote groep melkveehouders wordt betrokken en geïnspireerd. Door samenwerkingen in de sector aan te gaan kunnen we ideeën genereren. Dit gebeurt door het organiseren van twee challenges: de Ondernemers Challenge en de Studenten Challenge.

Welke acties zijn daaraan verbonden?

Om deze uitdagingen gezamenlijk op te pakken organiseert Dutch Dairy Challenge 3 workshops en een finale om samen met je teamleden deel te nemen aan het 100 dagen innovatie-programma. In ca. 100 dagen gaat de melkveehouder onder begeleiding van een coach en met hulp van studenten, young professionals en experts de aannames testen/onderzoeken om zekerder te worden van zijn zaak en het idee om kunnen te zetten tot een concreet plan. Tijdens de workshops krijgen de teams handvaten om stappen te zetten in het concretiseren en opwerken van het idee. Met als doel: een toetsbaar concept tijdens de finale. 

Initiatiefnemers

Partners

Logo EWUU
Logo LTO Noord
Logo Ministerie van LNV
Logo Nieuwe Oogst