Nieuwsbrief
ontvangen?

Laatste nieuws ontvangen?

Maximaal één keer per maand. 

 
 
 
* verplichte velden

10 juli 2022 • Educatie • Studentenchallenge 2022

Studenten presenteren hun ideeën voor een duurzame en economisch rendabele melkveehouderij

In een interdisciplinair team van studenten en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven gingen vier groepen studenten van TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht aan de slag met de vraag: ‘Hoe blijven melkveebedrijven in de toekomst bestaan, op een gezonde, duurzame en economisch haalbare manier, vanuit het perspectief van de dieren, het milieu en de boeren?’ Tijdens workshops en live events werkten zij samen aan dit vraagstuk.

De studenten en professionals werkten 100 dagen intensief met elkaar samen. ‘Ik heb een leuke tijd gehad in deze challenge, het is fijn dat we onze creativiteit kwijt konden in de opdracht. Maar het was soms lastig om een compromis te vinden met de andere groepsleden. Ik heb hierdoor geleerd om te gaan met verschillende opvattingen,’ aldus een deelnemer.

Fabiënne van Grunsven van Imagro Agrifood & Leefomgeving was betrokken als coach bij de Dutch Dairy Student Challenge; ‘Het was heel bijzonder om de dialogen en discussies tussen studenten van verschillende universiteiten, disciplines en zelfs culturen over de Nederlandse melkveehouderij te aanschouwen. Onbevooroordeeld en met relatief weinig voorkennis is het de studententeams gelukt om vanuit hun eigen focus en probleemstelling te komen met inspirerende concepten en ideeën die in theorie allen kunnen bijdragen aan een positieve bijdrage voor de toekomst van de sector.’

Meer informatie over de Dutch Dairy Student Challenge 2022

- Lees het volledige artikel over de resultaten van de Dutch Dairy Student Challenge op de website van alliantie Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en UMC Utrecht.
- Een samenvatting van de ideeën vind je hier.

Initiatiefnemers

Partners