Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de Dutch Dairy Challenge?
Lees onze laatste nieuws- en persberichten.

Kees Peeters uit Kessel wint de allereerste Dutch Dairy Challenge

14 juli 2021

Op 13 juli vond de finale van de Dutch Dairy Challenge 2021 plaats. De jury heeft melkveehouder Kees Peeters uit Kessel met zijn idee ‘met hooi betere melk’ als winnaar verkozen. Peeters streeft naar een hogere gezondheid en daardoor langere levensduur voor zijn koeien door het voeren van hooi van eigen bodem. Mark van Lipzig en Ineke Haast uit Velden gingen er met de publieksprijs vandoor. Zij willen de kloof tussen boer en burger verkleinen door hun melkveebedrijf open te stellen als een Experience Center voor jong en oud.

Lees verder

Deelnemers Dutch Dairy Challenge 2021 bekend

10 april 2021

Op 20 april gaat de eerste editie van de Dutch Dairy Challenge (DDC) van start. Een nieuw initiatief dat Nederlandse melkveehouders helpt om een vernieuwend idee voor hun melkveebedrijf op te werken tot een concreter en getoetst plan. Van de 32 aanmeldingen van melkveehouders uit Noord-Limburg en Oost-Brabant zijn acht ideeën geselecteerd voor deelname aan het DDC-programma. In een team gaan ze samen met een coach en student-deelnemers komende maanden aan de slag met hun idee rondom het thema ‘Houden van koeien in 2050’.

Lees verder

Kennisalliantie van vier hoger onderwijsinstellingen tekent voor partnership Dutch Dairy Challenge

17 maart 2021

De alliantie Eindhoven University of Technology (TU/e), Wageningen University & Research (WUR), Universiteit Utrecht (UU) en Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) werkt de komende jaren met verschillende partners binnen de overheid en het bedrijfsleven samen in de Dutch Dairy Challenge. Ambitie is om studenten van de vier instellingen te koppelen aan melkveebedrijven in heel Nederland en samen te werken met de boeren aan innovaties in deze sector. 

Lees verder

Meer dan 30 aanmeldingen voor Dutch Dairy Challenge

10 maart 2021

Dat melkveehouders uit regio N-Limburg / O-Brabant willen werken aan hun toekomst, blijkt uit het aantal aanmeldingen voor de Dutch Dairy Challenge. In totaal hebben 32 melkveehouders kenbaar gemaakt dat zij dit jaar aan de slag willen met een vernieuwend idee voor hun bedrijf. De komende weken bepaalt een selectiecommissie, bestaande uit afgevaardigden van de initiatiefnemers, welke 8 à 10 aanmeldingen kunnen rekenen op een intensieve begeleiding en een persoonlijke coach om het idee in 100 dagen op te werken tot een praktijkrijp initiatief.   

Lees verder

Dutch Dairy Challenge voorziet in behoefte

5 februari 2021

Dat melkveehouders uit regio N-Limburg / O-Brabant willen werken aan de toekomst, dat blijkt uit het aantal aanmeldingen voor de Dutch Dairy Challenge. Inmiddels hebben 25 melkveehouders kenbaar gemaakt dat zij dit voorjaar aan de slag willen gaan met een vernieuwend idee voor hun bedrijf. 8 a 10 teams mogen door en de inschrijving sluit op 14 februari. Maandagavond 8 februari is er een spreekuur ingeregeld.

Lees verder

Start innovatietraject voor ondernemende melkveehouders

23 december 2020

De regio Noord-Limburg en Oost-Brabant is uitgekozen als pilotregio voor de eerste Dutch Dairy Challenge. Een initiatief waarbij melkveehouders worden uitgedaagd om een vernieuwend idee of ambitie waar te maken. Een idee dat het verschil maakt voor de toekomst van het eigen bedrijf én misschien zelfs die van de melkveesector. Dit gebeurt in de vorm van een ‘open wedstrijd’. Ondernemende melkveehouders met de beste ideeën worden actief begeleidt om hun innovaties tot wasdom te brengen en er een succes van te maken. Dit is een primeur voor Nederland, bij succes willen de initiatiefnemers dit concept op nationaal niveau uitrollen.

Lees verder