Nieuwsbrief
ontvangen?

Laatste nieuws ontvangen?

Maximaal één keer per maand. 

 
 
 
* verplichte velden

Nieuws

Het laatste nieuws over de Dutch Dairy Challenge lees je hier.

'Veel innovaties ontstaan door gedachte op het boerenerf'

De Dutch Dairy Challenge (DDC) 2024 is in aantocht. Jos Verstraten van DDC-partner LTO-vakgroep Melkveehouderij roept ondernemers op hun ideeën aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 18 december. ‘Veel innovaties starten met een gedachte op het boerenerf.’

Lees verder
Filter:
08 december 2023 - Challenge 2023-2024

'Veel innovaties ontstaan door gedachte op het boerenerf'

De Dutch Dairy Challenge (DDC) 2024 is in aantocht. Jos Verstraten van DDC-partner LTO-vakgroep Melkveehouderij roept ondernemers op hun ideeën aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 18 december. ‘Veel innovaties starten met een gedachte op het boerenerf.’

30 november 2023 - Challenge 2023-2024

Voormalige deelnemers delen hun ervaringen - meld je aan vóór 18 december

In februari 2024 start de nieuwe editie van Dutch Dairy Challenge. Heb jij al een geruime tijd een veelbelovend idee, maar belemmeren tijd, ruimte of financiële middelen je om dit op de markt te zetten? Bezit je kennis die je graag wilt inzetten voor deze nieuwe ideeën? Dutch Dairy Challenge brengt je in contact met vooraanstaande experts en kennispartners, en biedt de gelegenheid om ideeën tot leven te brengen tijdens inspirerende workshops binnen het innovatieprogramma. Aanmelden kan nog tot 18 december 2023! Benieuwd naar de inzichten en ervaringen van je voorgangers? Lees het hier!

29 juni 2023 - Challenge 2022

'Kalf dat buiten loopt is gezonder en levert duidelijk meer op'

Hans Reinders en zijn dochter Anouk in het Gelderse Angerlo zijn de trotse winnaars van de Dutch Dairy Challenge 2023. Met hun concept KalverENWeij huisvesten ze de kalveren in groepshuisvesting, buiten in een soort paardenbak. Dit geeft goede resultaten; de kalveren zijn gezonder, groeien beter en leveren meer op.

29 juni 2023 - Challenge 2022

Tweede jurywinnaar Henri Kuijt geeft zijn koeien gedroogd gras zonder water

Henri en Jacquelien Kuijt voeren hun koeien gedroogd gras zonder water. Dat is niet alleen gezond voor de koeien, maar met omega 3- en omega 6-vetzuren ook voor mensen. 'Zo brengen we de kracht terug op het erf met de koe in haar kracht', zegt Henri Kuijt.

17 mei 2023 - Challenge 2022

Finale event DDC 2023 - 11 mei 2023

Tijdens het finale event presenteerden alle challengers hun idee na 100 dagen intensief onderzoeken, testen en ontwikkelen. Melkveehouder en vlogger, Bram Romme, laat je in een snelle sprong zien waar de deelnemers energie van krijgen en hoe we andere melkveehouders kunnen betrekken.  Benieuwd? Bekijk de vlog!

12 mei 2023 - Challenge 2022

'Out of de eenlingbox denken' wint Dutch Dairy Challenge

Melkveebedrijf Reinders-Boschloo uit het Gelderse Angerlo heeft donderdag 11 mei in Kamerik de Dutch Dairy Challenge 2023 gewonnen. Met het idee 'KalverENWeij' hebben melkveehouder Hans Reinders en zijn dochter Anouk een nieuw concept ontwikkeld om kalveren buiten in een groep te huisvesten.

26 april 2023 - Challenge 2022

Workshop 3 - 6 april 2023

Tijdens de derde workshop hebben de challengers aan hun presentatie skills gewerkt. Hoe vertel je in 1,5 minuut je verhaal? Melkveehouder en vlogger, Bram Romme, laat je in een snelle sprong de afdronk zien.

11 april 2023 - Challenge 2022

Nieuwe Oogst stelt de challengers aan je voor (deel 3/3)

In deze derde ronde stelt onze mediapartner de laatste 3 melkveehouders aan je voor.  De beste innovaties voor verduurzaming van de sector worden bedacht op het boerenerf. Dat is de gedachte achter de Dutch Dairy Challenge, een initiatief van diverse organisaties in de melkveesector. Na een selectie zijn negen melkveehouders aan de slag gegaan met de 100 dagen challenge om hun ruwe innovatieve idee uit te werken tot een realiseerbaar plan. In een serie van drie artikelen komen de kandidaten aan bod. Vandaag: deel 3 van 3.

05 april 2023 - Challenge 2022

Nieuwe Oogst stelt de challengers aan je voor (deel 2/3)

De beste innovaties voor verduurzaming van de sector worden bedacht op het boerenerf. Dat is de gedachte achter de Dutch Dairy Challenge, een initiatief van diverse organisaties in de melkveesector. Na een selectie zijn negen melkveehouders aan de slag gegaan met de 100 dagen challenge om hun ruwe innovatieve idee uit te werken tot een realiseerbaar plan. In een serie van drie artikelen komen de kandidaten aan bod. Vandaag: deel 2 van 3. Lees het gehele artikel van onze mediapartner hier.

27 maart 2023 - Challenge 2022

Nieuwe Oogst stelt de challengers aan je voor (deel 1/3)

De beste innovaties voor verduurzaming van de sector worden bedacht op het boerenerf. Dat is de gedachte achter de Dutch Dairy Challenge, een initiatief van diverse organisaties in de melkveesector. Na een selectie zijn negen melkveehouders aan de slag gegaan met de 100 dagen challenge om hun ruwe innovatieve idee uit te werken tot een realiseerbaar plan. In een serie van drie artikelen komen de kandidaten aan bod. Vandaag: deel 1 van 3. Lees het gehele artikel van onze mediapartner hier. 

16 maart 2023 - Challenge 2022

Workshop 2 - 9 maart 2023

De energie zat er ook tijdens de tweede workshop goed in! De melkveehouders kregen de ruimte om hun idee verder op te werken, mede door de hulp van diverse experts, maar ook door kritisch te zijn op elkaar. "Hoe ga je dit precies realiseren? Hoe ziet het verdienmodel eruit? Is dit idee toepasbaar op bestaande stallen?" Enzovoort. Maar ook de kritische en frisse blik van studenten & young professionals brengt ze steeds weer een stapje verder. Benieuwd hoe de challengers het ervaren? Melkveehouder en vlogger Bram Romme neemt je graag mee in zijn vlog!

08 maart 2023 - Challenge 2022

Workshop 1 - 9 februari 2023

De kop is eraf, de 100 dagen challenge is in volle gang! Een beeldende terugblik op de eerste workshop met onder andere, melkveehouder en vlogger, Bram Romme! Bekijk de vlog hieronder. 

Initiatiefnemers

Partners

Logo EWUU
Logo LTO Noord
Logo Ministerie van LNV
Logo Nieuwe Oogst